3 mitai apie Kemppi suvirinimo aparatus

Pastaruoju metu vis karts nuo karto išgirstame tam tikrų gandų apie Kemppi suvirinimo aparatus, kurie iš tikrųjų yra iš piršto laužti. Kad nesklistų netiksli ir iškraipyta informacija, norime, kad atkreiptumėte dėmesį į keletą dalykų.

1. Kur gaminami Kemppi suvirinimo aparatai?

Šiais laikais dažnas reiškinys, kad įrangos gamintojo vieta nesutampa su šalimi, kurioje ta įranga iš tikrųjų yra gaminama. Dauguma įrangos yra gaminama trečiose pasaulio šalyse. Norime patikinti, kad Kemppi suvirinimo aparatai yra tikrai suomiški. Kemppi OY turi 2 produktų ir komponentų gamyklas Lahti mieste ir gamyklą Kalkkinen mieste į šiaurę nuo Lahti Suomijoje. Kemppi Oy dėl logistinių sumetimų turi gamyklą ir Indijoje, kurioje gamina įrangą, skirtą Indijos rinkai, tačiau įranga, kuri atvežama į Lietuvą keliauja iš Suomijos. Tuo galite įsitinkiti, pažvelgę į lipduką ant aparato, kuris skelbia „Made in Finnland“, o ne „Made by Kemppi“ ar panašiai (tokiu atveju būtų gaminama bet kur Kemppi užsakymu). Tad suomiški standartai ir kokybė vis dar iš tikrųjų užtikrinami SUOMIJOJE ir mes tuo labai džiaugiamės.

2. Brangus aparatų servisas?

Bet kokio suvirinimo aparato servisas yra brangus 2 atvejais:

1. Kai aparatas yra nesaugomas
2. Kai nedaroma profilaktika

Brangiausias suvirinimo aparato remontas būna tada, kai reikia pakeisti valdymo plokštę. Mažiems aparatams ji gali sudaryti iki pusės naujo aparato kainos. Dideliems – iki trečdalio naujo aparato kainos. Kaip ir visas ligas geriausia gydyti pradėjus nuo prevencijos, taip ir norint, kad įranga tarnautų ilgai ir kad būtų galima išvengti finansinių nuostolių, reikėtų ją saugoti ir reguliariai keisti greitai dylančias dalis. O tai tikrai nekainuoja daug. Jei įmanoma, kartą per metus padarykite profilaktiką. Visai kaip kas 2 metus automobilis turi praeiti techninę apžiūrą. Tokia paslauga tikrai nekainuos pusės aparato kainos. Paprastai profilaktikos kaina svyruoja nuo 15 iki 30€, priklausomai nuo suvirinimo aparato modelio.

Paveikslėliuose viršuje galite pamatyti, kaip atrodo nepasaugotas suvirinimo aparatas, kuriam profilaktika turėjo būti atlikta jau seniai.

3. Ar tikrai Kemppi suvirinimo detalės brangios?

Tikriausiai esate girdėję gandų, kad Kemppi atsarginės detalės brangios. Bet ką reiškia brangios, jei nedaromas aiškus palyginimas?

1 pavyzdys: smulkiausia suvirinimo detalė, kurią reikia dažnai keisti - pusautomačio degiklio antgaliukas. Kemppi trifazio pusautomačio antgalis M8 kainuoja 90 eurocentų, o su chromcirkoniu – 1,57€ su PVM. Tuo tarpu artimiausių konkurentų antgaliai ne ką pigesni, galite surasti nuo 2,30 ir net iki 3 € su PVM.

2 pavyzdys: Vielos šarvas juodam plienui tam pačiam Kemppi Kempact RA šiuo metu kainuoja 12,30€ su PVM, o kitų artimų konkurentų net ~20-30% brangiau (16-17 €). Taigi, ar tikrai visos Kemppi detalės yra brangesnės nei kitų?

Pripažinsime, kad ne visas detales galima lyginti pagal kokybę. Pavyzdžiui, ir pažiūros panašūs skirtingų gamintojų degikliai skiriasi naudojimo trukme, susidėvėjimo greičiu, gamybai naudojamais komponentais.

Ką blogiausio gali padaryti pirkėjas – tai bandyti iš skirtingų gamintojų detalių sukurti kokį nors „mišrūną“. Tada gali ne tik pablogėti suvirinimo kokybė, bet ir įmanoma sugadinti degiklį taip, kad vien pakeisti atsargines detales nebeužteks.

Taigi, jei turite abejonių ar klausimų dėl suomiškos Kemppi suvirinimo įrangos, geriau nespėlioti ir vadovautis gandais. Paprasčiausias būdas – PASKAMBINKITE MUMS, oficialiems atstovams Lietuvoje.

Šioje svetainėje naudojame slapukus jos funkcionalumo, vartotojo patirties gerinimo ir rinkodaros tikslais. Paspaudę „sutinku“ sutiksite su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukus ir kaip jų atsisakyti skaitykite slapukų politikoje.