Miltelinių suvirinimo vielų tipai pagal gamybos būdą

Miltelinių suvirinimo vielų tipai pagal gamybos būdą

Besiūlio, sandūrinio ir užleistinio tipo suvirinimo vielos

Miltelinė suvirinimo viela pagal gamybos būdą skirstoma į 3 tipus:

  • Besiūlio

  • Užleistinio

  • Sandūrinio

Besiūlio tipo miltelinės suvirinimo vielos:

Tai bene brangiausios ir sunkiausiai pagaminamos miltelinės suvirinimo vielos. Gamybos proceso metu gaminamas vamzdelis, į kurį pilamas sausas miltelių mišinys. Vėliau vamzdelis tempiamos net 3 kartus iki reikiamo vielos diametro. Šios vielos yra visiškai apsaugotos nuo drėgmės. Tai ypač aktualu, kai yra ceche yra prastos sandėliavimo sąlygos, didelė drėgmė.

Sandūrinio tipo miltelinės suvirinimo vielos

Šios miltelinės vielos gaminamos iš metalinės juostelės, kuri pradžioje suformuojama į „u“ tipo formą, po to pripildoma sausu miltelių mišiniu ir toliau suformuojama į vamzdelį. Vėliau vamzdelis pratempiamas iki reikiamo vielos diametro. Šios suvirinimo miltelinės vielos yra lengviausiai pagaminamos ir yra pigiausios. Dauguma didžiųjų gamintojų, kaip Esab, Lincoln, Hyunday gamina būtent tokias. Tokių miltelinių suvirinimo vielų pliusas yra tas, kad galima sudėti daugiau miltelių, tačiau didesnis minusas tas, kad į jas patenka daugiau drėgmės. Tokios vieloms reikia daugiau sandėliavimo priežiūros. Atsidarius pakuotę, reikia greitai suvartoti, kad viela nepritrauktų drėgmės. Priešingu atveju reiktų nepamiršti vielą atkaitinti. Kitas dalykas, į ką reikia atkreipti dėmesį - negalima per daug užveržti vielos padavimo ratukų. Priveržus ratukus, suspaudžiama viela, išsikelia šlakas, greičiau užsiteršia vielos šarvas, antgaliukai.

Užleistinio tipo miltelinės suvirinimo vielos

Šios miltelinės suvirinimo vielos yra saugesnės negu sandūrinio tipo, nes metalo juostelės sujungiamos tarpusavyje užleidžiant vieną ant kitos. Jos pritraukia mažiau drėgmės. Gaminant tokiu būdu, galima padaryti plonesnę vamzdelio sienelę, o labiau suveržus suvirinimo vielą vielos padavimo ratukais, neišbyra šlakas. Mažiau teršiasi vielos šarvas ir antgaliukai. Dauguma Kobelco japoniškų miltelinių suvirinimo vielų yra užleistinio tipo.

Šioje svetainėje naudojame slapukus jos funkcionalumo, vartotojo patirties gerinimo ir rinkodaros tikslais. Paspaudę „sutinku“ sutiksite su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukus ir kaip jų atsisakyti skaitykite slapukų politikoje.