Naujiena! Nevariuota suvirinimo viela

Nevariuota suvirinimo viela mažaangliniam(DIN SG2/SG3) ir didesnio stiprumo  mažai legiruotiems plienams (S355/S420/S460)

Italų kompanijos INE S.P.A nevariuota suvirinimo viela.

Didesnio stiprumo ir smūginio tąsumo viela prie -40C  suvirinat su dujų mišiniu. Naudojama su CO2 ir Ar+CO2 dujų mišiniu.

Inovatyvus gamybos procesas ir ypač kruopštus žaliavų parinkimas optimaliam suvirinimo lanko stabilumui prie didelių srovių ir greičių.  Nevariuota suvirinimo viela ypač tinka mechanizuotam ir automatizuotam suvirinimui. Didesnis suvirinimo greitis – aukštesnis našumas.

Suvirinimo vielos charakteristikos Nauda vartotojui 
Vielos padavimas tolygus, be kliuvinių Nuolat atkartojamos aukštos kokybės siūlės
Tinkamas suvirinimui didelėmis srovėmisAukštas prilydymo koeficientas 
Mažiau metalo purslų, tiškalų.Mažiau laiko ir lėšų valymui po suvirinimo.
Ilgesnis degiklio antgaliukų tarnavimo laikasMažiau prastovų, aukštesnis našumas
Švaresni vielos šarvai, dėl vario drožlių nebuvimo.Ilgiau tarnauja vielos šarvai, mažiau kemšasi, mažiau remonto.
Mažesnis silicio šlako kiekis

Švaresnis metalas po suvirinimo, mažiau valymo, lengvesnis siūlių padengimas dažais ir kitomis medžiagomis. 

Lengvesnis pakartotinis uždegimas.

Mažesnė paviršiaus oksidacija

  • Švaresnė ir lygesnė viela;

  • Lėtesnis korozijos procesas;

  • Galvaninės korozijos nebuvimas dėl vario dangos mikrodefektų nebuvimo (būna paprastose variuotose vielose)

Dėl atmosferoje esančio deguonies, metalo paviršius palaipsniui padengiamas oksido plėvele, kuri stipriai keičia eksploatacines suvirinamos medžiagos savybes. Oksidacija ypač didelė ten, kur yra didelė drėgmė, kur daug natrio chloridų, pavyzdžiui prie jūros arba gaminius gabent jūra. Pagrindinis oksidacijos prevencijos veiksnys yra suvirinimo vielos paviršiaus švara: viela turi būti kuo lygesnė, kuo mažiau paviršiaus įtrūkimų ir tempimo likučių.  Italų kompanijos INE S.P.A inovatyvus gamybos procesas leidžia pagaminti itin lygaus ir švaraus paviršiaus vielą, nepadengtą variu. Be to, speciali danga ir vario nebuvimas neleidžia susidaryti oksidacijai ir galvaninio tipo korozijai tarp vario ir geležies. Visi INE SP gaminiai išbandomi įmonės laboratorijos specialioje klimato kameroje, kuri gali imituoti tropinį klimatą su temperatūra iki 40°C ir  drėgme iki 90%.

1 pav. Vielos paviršius INEFIL 1,2mm po 88 valandų naudojimo klimato kameroje prie 35°C ir santykine drėgme 95% (tropiniame klimate)

Degiklio antgalių dėvėjimasis

  • Degiklio antgaliukas dėvisi mažiau nei virinant su standartine variuota viela.

Antgaliukai yra suvirinimo degiklio priekyje ir atlieka pagrindinį vaidmenį perkeliant suvirinimo srovę iš maitinimo šaltinio taip, kad tarp ruošinio ir elektrodo susidarytų elektros lankas. Priemaišos, esančios vielos paviršiuje, gali sukelti netolygų kontaktą ir mikro lankų atsiradimą antgaliuko angos viduje. Dėl šio reiškinio antgaliuko temperatūra pakyla, jis greičiau susidėvi, deformuojasi išėjimo angelė, kuri savo ruožtu sukelia lanko nestabilumą ir suvirinimo defektus. Dėl specialaus INE nevariuotos vielos paviršiaus apdorojimo, degiklio antgaliai mažiau dėvisi, todėl užtikrinamas stabilus ir vienodas lankas plačiame suvirinimo diapazone.

2 pav. Antgaliuko išorinė anga po 30min impulsinio MAG suvirinimo 240A, 29V.

Suvirinimo srovės perdavimo efektyvumas

  • Vienoda suvirinimo siūlės išvaizda.

  • Tolygus suvirinimo siūlės įvirinimas

  • Geras lanko stabilumas.

INE S.P.A tyrimų  laboratorija analizuoja elektrinius ir fizinius parametrus, būtinus norint užtikrinti gerą suvirinamumą. Įtampos kritimas antgaliuke rodo vielos gebėjimą praleisti elektros srovę, kuris yra tiesiogiai proporcingas lanko stabilumui suvirinimo metu. INE gamyboje nuolat atliekami patikrinimai, kad būtų užtikrinama pastovi suvirinimo vielos kokybė.

3 pav. Srovės perdavimas tarp antgaliuko ir vielos. Įtampos kritimo variacija mažesnė nei 100 mV, Taip užtikrinamas stabilus srovės perdavimas ir tolygus įvirinimas išilgai visos suvirinimo siūlės.

Vielos padavimas suvirinimo degiklio vielos šarve

INE S.P.A analizuoja vielos slinkimą šarvu, siekiant įvertinti vielos gebėjimą sklandžiai slysti ilgu  šarvu, pavyzdžiui, robotinėse sistemose iki 20 metrų. Vielos galimybė slinkti ilgus atstumus vielos šarvu pastoviu greičiu be trukdžių yra svarbi norint užtikrinti suvirinimo parametrų stabilumą.

4 pav. 10ties minučių vielos slinkimas šarvu suvirinimo metu, kai vidutinis vielos greitis yra lygus 11 m/min. Slinkimas matuojamas naudojant apkrovos elementą, kuris matuoja jėgą, reikalingą stumti vielą šarvu iki pat degiklio. Vidutinis jėgos pokytis yra mažesnis nei 1N – tai itin sklandaus ir be kliūčių slydimo požymis. Tai užtikrina nuoseklų vielos padavimą į suvirinimo vonelę.

Suvirinimo dūmai

Suvirinimo metu, priklausomai nuo proceso, parametrų ir medžiagos tipo, susidaro nemažas kiekis dūmų. GMAW suvirinimo metu dūmai susidaro iš naudojamų dujų ir iš smulkių metalo dalelių, kurios garuoja dėl didelės elektros lanko viduje susiformavusios temperatūros (iki 10000°C). Vielos paviršiaus švarumas turi didelę įtaką dūmų susidarymui. Paviršius, kuriame nėra organinių ir neorganinių likučių, susidarančių vielos tempimo (gamybos) proceso metu, žymiai sumažina išmetamų dūmų kiekį. Dėl ypatingo paviršiaus apdorojimo ir kruopštaus žaliavų parinkimo, INE INEFIL nevariuota suvirinimo viela  išskiria 10–20% mažiau dūmų nei variuota viela.

Diagrama rodo santykinį dalelių kiekį, išmatuotą pagal UNI EN 14385:2004 virinant  impulsiniu GMAW suvirinimo būdu (340 A, 33 V) su M21 dujomis.
Produktas AWS A5.18EN ISO 14341-APatvirtinta Diametrai 
INEFIL NR (Nevariuota suvirinimo viela)ER70S-6

G 46 4 M21 3Si1

G 42 2 C1 3Si1

ABS / TÜV / RINA / DB /

DNV-GL / LR

  1. – 1.2 mm

Po 15kg ritėje

INEFIL vielos aprašymas ir kaina
Šioje svetainėje naudojame slapukus jos funkcionalumo, vartotojo patirties gerinimo ir rinkodaros tikslais. Paspaudę „sutinku“ sutiksite su slapukų įrašymu. Daugiau apie slapukus ir kaip jų atsisakyti skaitykite slapukų politikoje.